Arxiu de la categoria: destacat

La rehabilitació d’instal·lacions en edificis i equipaments públics: eines i casos d’èxit

El proper 6 d’octubre a la tarda, al Tecnoespai del carrer Bailén, 68 de Barcelona, participem en la Jornada tècnica organitzada per Enginyers-BCN, en Yon Sánchez serà ponent de la intervenció “La vinculació del manteniment amb la rehabilitació d’instal·lacions: una eina per a detectar elements a rehabilitar

Us hi esperem a les 16:30h, la resta de ponències prometen ser molt interessants:

I.2. El projecte europeu SERPENTE de millora de l’eficiència energètica dels edificis de propietat i gestió pública a càrrec de Núria Parpal

I.3. La rehabilitació de les instal·lacions per motius de seguretat o adequació a normes: Inspeccions Reglamentaries a càrrec de Vladimir Campo

I.4. Aspectes a tenir en compte per l’èxit dels projectes i obres de rehabilitació d’instal·lacions a càrrec de Josep Ortí


II.1. La rehabilitació del parc d’ascensors d’ús públic d’un municipi del Vallés a càrrec de Lluís Vallvey

II.2. La rehabilitació energètica i acústica d’edificis públics a càrrec de Luis Pozo

II.3. La rehabilitació de les instal·lacions d’una CPD a càrrec de David del Pozo

el link de l’activitat és aquest:

https://www.enginyersbcn.cat/serveis-colegiats/formacio/cursos-activitats/activitat.html?ID=1629

 

La Fira Literal! Fira de Idees&Llibres Radicals va ser un èxit. rEVOLUTIU som mecenes patrocinadors!

rEVOLUTIU ha iniciat la seva aposta pel mecenatge de projectes que ens agradin i que tinguin projecció social i cultural.

És per això que ens hem fet mecenes col·laboradors de la fira

verkamicentralhttp://literalbcn.cat

La fira va ser els dies 29, 30 i 31 de maig, a l’Ateneu Cultural i Popular La Harmonia, carrer Sant Adrià, 20 de Barcelona.

Als bons llibres es van afegir xerrades, llibreters, editors i tot de bona mala gent.

També la música, de la mà de Say It Loud! i la cervesa artesana de la mà del Barcelona Beer Festival.

L’Associació Alba ja té en marxa l’Àrea de Gestió Integral d’Espais

L’associació Alba www.aalba.cat ha engegat amb força una nova manera de gestionar el seus actius, i ho fa amb la creació de l’Àrea de Gestió Integral d’Espais, des de la qual es vol donar serveis a totes les persones usuàries dels edificis i infraestructures que gestiona l’associació.

IMG_0246

L’associació Alba www.aalba.cat ha engegat amb força una nova manera de gestionar el seus actius, i ho fa amb la creació de l’Àrea de Gestió Integral d’Espais, des de la qual es vol donar serveis a totes les persones usuàries dels edificis i infraestructures que gestiona l’associació.

El creixement en els darrers anys ha fet necessària una visió de conjunt, amb una persona al capdavant coma  referent i un equip especific de seguiment, implementant nous sistemes de gestió.

A rEVOLUTIU estem agraïts de la confiança dipositada en definir els eixos principals per un bon seguiment del manteniment correctiu i legal, posar els fonaments per assolir un manteniment preventiu en breu i alhora crear eines de registre i anàlisi dels resultats.

Alhora ens han fet confiança per a fer formació específica a les persones a les qui va dirigida la nova organització.

L’Associació Alba és un projecte amb el que ens lliguen molts valors i objectius i la nostra forma de col·laboració amb ells és la tarifa especial per a entitats preferents.

rEVOLUTIU i la UAB fan el Pla estratègic 2015 de la Direcció d’Arquitectura i de Logística

logo uab còpia

En estreta col·laboració amb el director Sr. Enric Font, i amb la necessària complicitat de tots els treballadors de la direcció, ja estem preparant el nou pla estratègic 2015 de la Direcció d’Arquitectura i de Logística de la UAB.

Es tracta d’un equip humà de més de 45 persones, amb atribucions en Arquitectura, Urbanisme, Instal·lacions, Manteniment, Logística, Mobilitat, Sostenibilitat, Administració, Equipaments, Carteria, i d’altres, en definitiva uns Serveis Integrals al Campus, amb vocació de servei i orientat als múltiples usuaris que el configuren.

S’han fet les primeres actuacions de comunicació, definició d’objectius inicials i idees prèvies. Tenim en marxa jornades participatives per aconseguir entre tots la definició del la Missió, Visió, Valors i Objectius de la direcció.

En aquest trimestre redactaran el pla estratègic, que inclourà el quadre de comandament i els criteris de verificació i seguiment.

rEVOLUTIU col·labora en tot el procés dinamitzant el pla i la participació, així com en el seguiment posterior.

Volem agrair a la UAB la confiança dipositada amb aquest nou encàrrec, de gran responsabilitat i que afrontem amb el rigor i la il·lusió que pertoca.

 

Les implicacions del manteniment en la gestió d’actius immobiliaris públics i patrimonials

20141007-enginyers bcn
Intervenció al col·legi Enginyers BCN 2014_10_07

Les implicacions del manteniment en la gestió d’actius immobiliaris públics i patrimonials

 • Proposat per:Comissió de Funció Pública
 • Destinataris:La jornada està orientada a tots els professionals que tenen responsabilitats en la gestió d’actius immobiliaris de titularitat pública o grans patrimonis, siguin empleats públics o no.
 • Programa:En el marc de l’any del Manteniment , ENGINYERS BCN presenta el Debat tècnic: Les afectacions del manteniment en la gestió d’actius immobiliaris públics i patrimonials.Una sessió en la qual s’explicarà als assistents una sèrie d’aspectes claus, vinculats al manteniment, per a aconseguir una gestió eficient dels edificis. Es comentaran les noves tendències de gestió: la externalització de serveis en la seva vessant més estratègica i també tècnica de la contractació de serveis de manteniment, la millora de l’eficiència energètica. I també l’impacte que les noves eines tecnològiques estan provocant en la gestió del manteniment: GMAO i BMS fonamentalment.Bloc 1. Nous models de gestió i noves tendències
  1.1. Cap a un model de maduresa del manteniment: del correctiu a la gestió d’actius, del cost a la innovació, de problema a motor de canvi. A càrrec de Yon Sánchez.
  1.2. La contractació de serveis de manteniment en les administracions públiques: aspectes legals i condicionats especials. A càrrec de Carmen Marimon.
  1.3. El projecte de manteniment com a eina bàsica de la gestió del manteniment d’edificis. A càrrec de Josep Ortí.Bloc 2. Eines per a la millora de la gestió del manteniment
  2.1. Els GMAO com a eina de gestió dels actius públics. A càrrec de Miquel Martín.
  2.2. Gestió tècnica centralitzada d’edificis terciaris: eficiència energètica, integració i manteniment de sistemes. A càrrec del Sr. Carles Muñoz.
  2.3. Títol pendent de confirmar. A càrrec del Sr. Emili Maicas.
  TAULA RODONA
  La gestió dels contractes de manteniment.
  – Punts febles dels contractes.
  – Prestamisme laboral encobert.
  – Expectatives del servei.
  – Supervisió respecte als acords.
  El manteniment com a valor afegit dels actius
  – Manteniment com a inversió no com a despesa.
  – Manteniment i seguretat son el mateix.
  – Devaluació del cost del actiu si esta mal mantingut.Aquesta taula rodona comptaran amb la participació de Josep Ortí com a representant de gestors tècnics, Antoni Garcia i Alberto Martínez Ramos com a representants de propietats, Gil Rodriguez com a representant de manteniment i
  amb la moderació a càrrec d’Albert Pons.
 • Impartit per:Yon Sánchez, consultor de l’empresa rEVOLUTIU
  Carmen Marimon, llicènciada en dret. Cap de la unitat de Contractació de la Subdirecció d’Edificació de la Diputació de Barcelona
  Josep Ortí, enginyer tècnic industrial. Director de l’empresa TestJG
  Miquel Martín, responsable de l’empresa IDASA SISTEMAS.
  Carles Muñoz, delegat comercial de l’empresa Sauter Iberica
  Emili Maicas, responsable de manteniment del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
  Antoni Garcia, del Gran Teatre del Liceu
  Gil Rodriguez, director d’operacions de l’empresa Abantia Mantenimiento, SA
  Albert Pons, soci director de TBA Facilities
  Presentació de la jornada a càrrec de Pere Rodríguez, membre del Comitè executiu de la Asociación Española de Mantenimiento i Coordinador de l’any del manteniment.
  Introducció i moderació a càrrec d’Alberto Martínez Ramos, servei de manteniment de la Diputació de Barcelona i president de la Comissió de Funció Pública d’ENGINYERS BCN
 • Dates i horaris:7 d’octubre de 2014, de 9 a 14 h
 • Lloc:Sala d’actes del Col·legi
  Consell de Cent, 365
  08009 Barcelona
  Tel. 934 96 14 20
  Fax. 932 15 20 81
 • Link:  https://www.enginyersbcn.cat/serveis-colegiats/formacio/cursos-activitats/1413/les-implicacions-del-manteniment-en-la-gestio-dactius-immobiliaris-publics-i-patrimonials